Mikä on MysteeriMatto Jump?

MysteeriMatto Jump on numeroiden, eriväristen ruutujen, suuntien, kirjainvyöhykkeiden sekä “koske tähän” ruutujen peittämä alusta. Mattoja on kahta eri pituutta, kokoa sekä väriä, jossa lyhyemmässä matossa on numerot 1-20 ja pidemmässä 1-30 (+ kirjainvyöhykkeet maton sivussa).

MysteeriMatto Jump treenistä saa juuri niin haastavaa kuin itse haluaa ja siksi se sopii kaikenikäisille ja monenlaisiin käyttökohteisiin. Jumpmattoa voidaan käyttää yksin, kaksin tai tehdä harjoituksia ryhmän kanssa. Aluksi mattoon kannattaa tutustua kävellen ja sen jälkeen hyppien.
MysteeriJumpMatto kehittää mielen ja kehon liikkuvuutta ja kehonhallintaa, matolla harjoitteleminen aktivoi automaattisesti myös muistia, nopeutta ja lihaskestävyyttä ja näin tehostaa myös aivojen työskentelyä.

Maton materiaali ovat vahvaa ja paksua muovimattoa, jonka päällä voi kävellä myös kengillä ja kestää päältä ajettavan koneellisen pesun.

Mitä MysteeriMatto Jumppilla tehdään?

Aluksi mattoon kannattaa tutustua kävellen ja sen jälkeen hyppien, suositeltuja alkuharjoituksia tehden. Kun MysteeriMatto Jump tulee tutuksi ja näin maton monet mahdollisuudet alkavat avautumaan omakohtaisen kokemuksen kautta. MysteeriMatto Jumpin tullessa tutuksi, avautuu ultimaalliset mahdollisuudet luoda omia erityisiä mysteeritapoja liikkua matolla.

MysteeriMatto Jumpin harjoitukset voivat olla esim. kuntosalilla/ ryhmliikuntatunneilla koko kehoa käyttäviä hikitreenejä, kuin hetken kestävä kävely maton poikki toimistossa kesken työpäivän ja kaikkea siltä väliltä. Jumpmaton käytöllä ei ole rajoja, mutta joka kerta käytettäessä se lisää aivojen aktiivisuutta sekä tärkeää “leikin läsnäoloa” meissä.

MytsteeriMatto Jump ja sen monet mahdollisuudet?

Lähtötason harjoittelu – mattoon tutustuminen eli suunnat, numerot, värit/ värikombot, oikea/ vasen sekä kirjainvyöhykkeet (vain pidemmässä matossa).

Perusharjoituksia eri kategorioista – matolla voidaan harjoitella erityisesti muistia, liikkeiden tarkkuutta, tasapainoa, kehon kordinaatiota, luovuutta, rytmiä, voimaa ja kongitiivisiä taitoja.

Valmiit harjoitussarjat – eri pituisia harjoitus

Pari- ja ryhmäharjoituksia – edellä olevista kategorioista voidaan valita toisten kanssa tehtäviä harjoituksia.

Playfulness ryhmäharjoitus – jossa suositellaan olevan useampi matto vierekkäin, suhteessa osallistujien määrään. Loistava harjoitus lisäämään osallistujien välistä positiivista vuorovaikutusta.

Omat MysteeriMatto Jump harjoitukset – anna itsesi hypätä Mysteeri Jump ja kehitä omia harjoituksia sekä jaa harjoituksiasi muiden kanssa.