Yrittäjän esittely ja mistä kaikki sai alkunsa

Minä Essi Wiola Tolonen olen MysteeriMatto tuotteiden luoja. Mysteeri tuotteiden kehittäminen on intohimoni ja haluan tuoda tuotteiden kautta iloa ja hauskan pitoa niitä käyttäville. Olen aloittanut myös naurujooga menetelmän julkisen levittämisen Suomessa vuonna 2003 ja nauranut työkseni jo yli 21 vuotta. Olen nauranut tuhansien suomalaisten kanssa ja ohjannut päätyönäni satoja yritystilaisuuksia mm. työhyvinvointia- sekä työkykyä edistäviä tilaisuuksia. Olen myös kouluttanut kymmeniä uusia naurujoogaohjaajia alalle.

MysteeriMaton mystinen syntytarina

Aiemmin pitäessäni Ilontila nimistä kurssi-, kokous- ja koulutuspaikkaa Tampereella sain eräänä päivänä idean tehdä labyrintin salitilani lattialle. Kokeiltuani ensin tehdä ison lattialla olevan labyrinttiviritelmän, ei se toiminut ollenkaan. Sisäinen outo paloni asiaa kohtaan, puski minua hakemaan inspiraatiota netin syövereistä. Labyrintti sanalla löytyikin monenlaisia kuvia, joiden innostamana sekä intuitioni ohjaamana, jatkoin työskentelyä. Mitä olin synnyttämässä, ei siinä vaiheessa ollut selkeää kuvaa itselläkään, mutta “synnytysvimma” oli kova. Varastostani löytyi tamperellaisesta paperitehtaasta saatua erittäin isoa pahvikartonkia, jota aloin levittämään innoissani salini lattialle.

Ideoita tipahteli yksi kerrallaan ja aina jokaisen työvaiheen jälkeen tuli uusi ”työmääräys” mieleeni. Jossain kohtaa aloin toteuttaa isoa ruudukkoa pahville pakkausteippiä käyttäen sekä leikkasin isoja erivärisiä nuolia kopiopaperista, joita aloin asettelemaan ruutujen sisään. Mielenkiintoista koko touhussa oli se, että edes tässä vaiheessa, en vieläkään tiennyt miksi näin teen. Jotain erikoisen hauskaa oli kuitenkin syttynyt sisuksissani ja tätä impulssia seurasin.

Tänä päivänä tuo mystinen kipinä on jo muuttunut isoksi roihuksi, jonka seurauksena voidaan jo puhua MysteeriMatto tuoteperheen syntymisestä, joista tällä hetkellä lanseerattuna on useita MysteeriMattoja sekä kaksi MysteeriMatto -Jump tuotetta.

Rakkaalla tuotteella on monta nimeä

Ensimmäinen nimi tuolle erikoisesti syntyneelle ruudukolle oli nuolilabyrintti, jonka jälkeen nimi vaihtui ruudukkoarvoitukseksi ja nykyinen rekisteröity nimi on MysteeriMatto, joka näki päivänvalon vuoden 2019 loppupuolella.

MysteeriMaton maailman valloitus on alkanut

Aluksi käytin useita vuosia MysteeriMattoa yhtenä työvälineenä yrityksille suunnatuissa tilaisuuksissa. Nämä vuodet ovat olleet tärkeitä ja olen saanut paljon palautetta sekä kokemusta tuotteista ja näin voinut myös kehittää MysteeriMatto tuoteperhettä eteenpäin.

Nyt on tullut aika ottaa seuraava iso askel ja tarjota MysteeriMatto tuotteet muiden yritysten saataville ja näin myös heidän asiakkaiden iloksi ja virkistykseksi. Tuotteita kun on kyselty ja haluttu ostaa jo useita vuosia aiemmin.

Lähivuosien tähtäimessä on laajentaa toimintaa Suomessa sekä ulkomailla. MysteeriMatto tuotteet ovat aloittaneet maailman valloituksen ja kohta voi MysteeriMatto tuotteisiin törmätä ympäri maailmaa. Missio on tuoda iloa sekä hauskuutta mahdollisimman monen elämään. Huikeita uusia Mysteerimatto tuotteita on tulossa tulevaisuudessa myös kuluttajien koteihin.