Mikä on MysteeriMatto?

MysteeriMatto® on ruudukko, jonka perusharjoituksen idea on etsiä lähtöruudusta maaliin kulkeva mysteeripolku tai useampia polkuja, mattoon merkittyjen nuolten/ symbolien avulla. Matolla edetään ruutu kerrallaan ja MysteeriMattoja löytyy sisällöllisesti monenlaisia, helpoista aina haastavampiin versioihin.

Umpikujatilanteet saattavatkin joskus saada polun etsijän kyseenalaistamaan, onko ratkaisua edes ylipäätään olemassa. Avain MysteeriMaton® haasteiden ratkaisemiseen ja mysteeripolun löytämiseen piilee ensisijaisesti liikkumisessa sekä ratkaisun löytämiseksi voidaan käyttää hyväksi erilaisia tapoja sekä lisävälineitä. Maaliruudun lähestyessä onnistumisen ja tyytyväisyyden tunne leviää päästä varpaisiin. MysteeriMatoilla on perusajatuksen lisäksi myös paljon muunlaisia harjoituksia tehtäväksi yksin tai muiden kanssa. Siksi sen käyttömahdollisuudet ja kohteet ovat monipuoliset.

MysteeriMattoja on useita eri kokoja aina 1.30cm x 1.80cm alkaen 16m x 3.5m saakka. Suosittu perusmatto kokomme on 2m x 2m. Matot ovat vahvaa ja paksua muovimattoa, jonka päällä voi kävellä myös kengillä ja kestää päältä ajettavan koneellisen pesun.

Kenelle MysteeriMatto sopii?

Harjoitukset perustuvat samanaikaiseen aivotyöskentelyyn ja liikkumiseen (dual tasking) ja niistä innostuvat niin lapset ja nuoret, aikuiset kuin seniorit.

MysteeriMatolla® on myös mahdollista tehdä lukemattomia, eri käyttäjäryhmille varta vasten suunniteltuja harjoituksia. Matto on yrityksille hyödyllinen piristävä virike toimistoon, vaikka kahvitauolle käytettäväksi, jolloin aivot saavat hetkeksi muuta ajateltavaa. Senioreille on puolestaan suunniteltu yksinkertaisia ja tehokkaita harjoituksia, joiden avulla tuodaan heidän päiviin virikkeellisyyttä ja näin pitämään aivot aktiivisina. Lapsille ja nuorille MysteeriMatto® tarjoaa mielekkään opetusvälineen, jonka avulla voidaan harjoittaa monenlaisia taitoja useilla eri aineiden tunneilla.

Mitä MysteeriMatolla tehdään?

MysteeriMaton ensimmäinen tavoite on löytää reitti eli “mysteeripolku”, lähtöruudusta lopetusruutuun. Mysteeripolkuja voi olla matosta riippuen yksi tai useampi. Perus MysteeriMatossa ruutujen sisällä on nuolia, jotka ohjaavat kävelijän seuraavaan ruutuun.

Astuessasi ruutuun, valitset nuolen jonka suuntaa seuraten astut seuraavaan ruutuun, ja näin ruutu kerrallaan etenet matolla. Jokaisessa matossa on myös omat erityisohjeet sekä harjoitukset ja ne löytyvät matossa olevan QR koodin kautta.

Kerromme ja esittelemme mielellämme lisää eri käyttäjille (sekä käyttökohteisiin) suunnatuista erityisistä harjoituksista.